Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015

summer in Paros (part 2 : Παραλίες )

Αναρτήθηκε από MV στις 8:55 π.μ.
Η Πάρος όπως κάθε κυκλαδικό νησί , είναι γεμάτη καθαρές αμμουδιές και γαλαζοπράσινες παραλίες που αργούν να βαθύνουν ,αλλά κατάλληλες για θαλάσσια σπορ. Το σίγουρο είναι πως με την κατάλληλη παρέα για εσάς θα περάσετε τέλεια (και θα πλατσουρίζετε με χαρά ). 
Παρακάτω αναφέρω μερικές από τις παραλίες της Πάρου ,τις πιο γνωστές και αυτές που προλάβαμε να επισκεφτούμε (άμα μπορούσαμε θα πηγαίναμε και αλλού αλλά που να τις προλάβεις όλες) .

Παραλίες

Κολυμπήθρες

Ιδανική ώρα : πρωί γύρω στις 11 (για μερικούς είναι και μεσημέρι)μπες πρώτο κτελ μίας και λόγω της ιδιαίτερης και μοναδικής μορφολογίας των βράχων (εξού και το όνομα ) είναι ιδανικό για φώτο (αν έχεις και φαντασία γεμίζεις το intagram), plus είναι καλύτερα για να μην έχει γεμίσει κόσμο (να βγάλεις άνετα τις pic σου) και να κάνεις μπανάκι και να φύγεις κατά τις 2.
Στιλ : και για οικογένειες, πιο χαλαρά
Ξαπλώστρα ή ψάθα ;  Στην αμμουδιά έχει ελάχιστο ελεύθερο χώρο (για σκιά αν είσαι τυχερός) αν δεν θες να πληρώσεις ξαπλώστρες και ομπρέλα (δεν είναι και λίγα σκέψου να το κάνεις κάθε μέρα) , που μετά με τον περισσότερο κόσμο δεν παίζει να βρεις χώρο.
Όλη μέρα ή μισή;  Επίσης πέρα των ωραίων φωτογραφιών και της θάλασσας δεν προσφέρετε και για όλη μέρα, μιας χώρο για ρακέτες δεν έχει (καφέ έχει αν θες και σε λογική τιμή ) και εκτός σκιάς δεν την παλεύεις.
Θαλάσσια σπορ: όχι τόσο, ποδήλατα θαλάσσης είδαμε μόνο
Πως να πας :  Τρόποι για να πας εκτός κτελ (από Νάουσα) είναι και το καΐκι αν μένεις Νάουσα αλλά νομίζω είναι περισσότερα λεφτά (ρώτα από πριν). Και βασικά πας και με αμαξάκι ή ότι δικό σου έχει σε όλες τις παραλίες οπότε δεν το αναφέρω συνέχεια (πιο κοντά αν μένεις Νάουσα).
Έχει δύο παραλίες δεν και της δύο για φώτο (αυτή από εκεί που αφήνει το κτελ μ άρεσε καλύτερα)

Σάντα Μαρία

Ιδανική ώρα : καλύτερα πρωί αν θες να πας και αλλού ή μεσημέρι μέχρι απόγευμα (τελευταίο κτελ είναι γύρω στις 6-7 άρα μην πας απόγευμα αν δεν έχεις άλλο μέσο
Στιλ : ρακέτες άνετα , μουσική, νεολαία, beach πάρτι ελαφρύ
Ξαπλώστρα ή ψάθα ;  έχει χώρο και για τα δύο ανάλογα πόσο θα κάτσεις και τι θες (σκιά δεν έχει πάντως)
Όλη μέρα ή μισή; ότι θες και για τα δύο κάνει
Θαλάσσια σπορ : έχει βόλτες με φουσκωτά aka και μπανάνα-φουσκωτό (έλα θα'ρθεις θα κάνουμε μπανάνα που έλεγε και την διαφήμιση), και όχι μόνο (wind serfing ).
Πως να πας : κτελ από Νάουσα δεν είναι μακρυά (με μεταφορικό μέσο γιατί με τα πόδια που το κάναμε άσε... ) όχι καΐκι δεν έχει πιαΠιπέρι

Ιδανική ώρα : όποτε θες αλλά έχει τρελό κύμα και βράχους (γενικά για νυχτερινά μπάνια δεν ενδείκνυται η Πάρος)

Στιλ : ελεύθερη παραλία ρακέτες, μέσα πολύ κύμα και πέτρες(δεν μ'άρεσε δεν μπορούσες να κάνεις μπάνιο ) , ηλιοθεραπεία
Ξαπλώστρα ή ψάθα ; έχει τσαμπέ ομπρέλες παίζει όμως να πληρώνεις αν θες ξαπλώστρα

Όλη μέρα ή μισή; μίση δεν αντέχεις παραπάνω
Θαλάσσια σπορ : δεν έχει

Πως να πας: αν μένεις Νάουσα πόδια αλλιώς γιατί να πας βασικά ( έχει ωραία βράχια για φώτο βασικά και πριν κατέβεις τα σκαλιά επίσης)


Πούντα beach


Ιδανική ώρα : όλες, αλλά ο τρελός χαμός μεσημεράκι
Στιλ : μουσική,κόσμος, χορός , ρακέτες, χαμός γενικά ιδανικό για παρέες
Ξαπλώστρα ή ψάθα ; και τα δύο έχει ,αλλά και καρέκλες (έχει στην άκρη σκιά) αλλά ο χαμός γίνεται στην πισίνα, ό,τι θες έχει απλά ακριβοοούτσικα
'Όλη μέρα ή μισή;  αν είναι να πας να πας
Θαλάσσια σπορ : έχει φουσκωτά κυρίως
Πως να πας ; περνά κτελ


Χρύση ακτή

Ιδανική ώρα :  πρωινές- μεσημεριανές
Στιλ : έχει πολύ χώρο άδειο και είναι ιδανικό για όλους
Ξαπλώστρα ή ψάθα ;  αν είναι να κάτσεις πολύ καλύτερα να κάτσεις κάτω από ξαπλώστρα έχει πάρα πολλές αλλά υπάρχει και χώρος ελεύθερος αλλά σκιά δεν νομίζω να έχει (τεράστια παραλία)


'Όλη μέρα ή μισή; ιδανικό για οποιασδήποτε ώρα θες
Θαλάσσια σπορ :  έχει σχολές
Πως να πας ;  έχει συχνά δρομολόγια κτελ , είτε με αυτοκινητάκι αν έχεις


Εκτός από αυτές υπάρχουν και άλλες καλές παραλίες αλλά εμείς αυτές είδαμε. Πολύ καλές από ό,τι ψάξαμε που θέλαμε αν προλαβαίναμε να πάμε είναι οι πρώτες παραλίες στην διαδρομή για Χρυσή Ακτή και Πούντα . Γενικά στην πλειοψηφία οι παραλίες τους είναι καθαρές και με εκπληκτικά γαλαζοπράσινα νερά (πλατσουρίζεις με ευχαρίστηση ) .

Η πανέμορφη Πάρος κρύβει πολύ όμορφα μέρη για εξερεύνηση και οπωσδήποτε αξίζει  να την επισκεφτείτε .
Και  αν βρεθείτε στην Πάρο και έχετε χρόνο αξίζει να περάσετε απέναντι στην επίσης όμορφη Αντίπαρο , για την οποία θα μιλήσουμε στο επόμενο άρθρο. (πήγαμε που πήγαμε :P )

Αλλά όπως και αν έχει, όπου και να πας και στο σπίτι να μείνεις σημασία έχει να έχεις καλή παρέα να περνάς καλά και ευχάριστα. Τα ταξίδια είναι όμορφα και τυχεροί όσοι μπορούν και ταξιδεύουν, αλλά είτε ταξιδεύεις είτε όχι κοίτα να προσπαθείς να ξεφεύγεις από την καθημερινότητα και τα συνηθισμένα όσο πιο συχνά μπορείς. Πήγαινε μια βόλτα σε ένα μέρος που δεν έχεις πάει με φίλους, είτε αμόρε αλλά ακόμα και το σκυλάκι σου (ή ότι άλλο έχεις και μπορείς να βολτάρεις), για καφέ , μια μονοήμερη.... κ.ά. Γενικά πολλά λεφτά δεν χρειάζονται για να περνάς καλά αν έχεις καλή παρέα ,όποια και να είναι για σένα αυτή ! :)
Ζήσε έντονα, αγάπα , χαμογέλα ;)
 with love Mel

Υ.Γ. με την καινούργια μας blogger Nastia πήγα Πάρο :) (Ξεμπρόστιασμα κανονικό σου κάνω Nastia <3 hahhaa )


Follow me on twitter , pinterest 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Passionate Life Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos